Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dennis Axelsson ny ledamot i styrgruppen för Centrum för kritiska kulturarvsstudier

Nyhet: 2020-06-09

Den 16 april 2020 fattade rektor vid Göteborgs universitet beslut om att utse Dennis Axelsson som ny extern ledamot i styrgruppen för Centrum för kritiska kulturarvsstudier (CCHS).
 

Dennis Axelsson ersätter Cornelia Lönnroth som innehaft uppdraget sedan 2016.

Dennis Axelsson är chef för Stadsutvecklingsenheten på Kulturförvaltningen i Göteborg. Arbetet där syftar främst till att se till att kulturella, sociala och estetiska värden på olika sätt tas tillvara och nyttjas när staden utvecklas. Dennis har en fil.mag. från Institutionen för kulturvård i Göteborg och har tidigare bland annat jobbat för Riksantikvarieämbetet och Hallands länsmuseer.

Övriga ledamöter i styrgruppen är Marie Demker (dekan humanistiska fakulteten), Sanne Kofod Olsen (dekan konstnärliga fakulteten), Malin Broberg (dekan samhällsvetenskapliga fakulteten) och Göran Hilmersson (dekan naturvetenskapliga fakulteten).

”Dennis Axelsson kompletterar den externa representationen i CCHS olika ledningsorgan på ett utmärkt sätt. Fokus på samhällsplaneringsfrågor och stadsutveckling är viktigt för alla våra forskningskluster om än med lite olika förtecken. Göteborgs stadsmuseum har dessutom spelat en viktig roll i centrumbildningens tillblivelse ända sedan starten för tio år sedan, och samarbetet mellan museet och universitetets forskare och institutioner är omfattande. Dennis inte helt vanliga placering på en stadsutvecklingsenhet med fokus på kultur, kulturarv och historia kommer att vara en tillgång för oss alla”, säger Ola Wetterberg, föreståndare CCHS.
 

AV:

Sidansvarig: Jenny Högström Berntson|Sidan uppdaterades: 2015-09-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?