Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kvinnorna i Ravensbrück: Invigning/Utställning, musik och föredrag

Invigning

Kvinnorna i Ravensbrück: Invigning/Utställning, musik och föredrag

Koncentrationslägret Ravensbrück i Tyskland var det enda läger dit endast kvinnor deporterades. I en utställning producerad av Kulturkontoret i Borås med medel från Västra Götalandsregionen, undersöks om och hur dessa kvinnors upplevelser skiljde sig från de fängslade männens. Utställningen berättar om det hårda livet i Ravensbrück, om hur kvinnorna utnyttjades, straffades och dödades - men också hur de tog hand om varandra.

Utställningen på Kulturhuset Kåken pågår till 31 mars.

Deltagare och program 8 mars:
Libe Monstren: musikföreställning utifrån Anna Margolins poesi på jiddisch, tonsatt av Henryk Lipp, Klara Andersson (Fågelle) och Timo Nieminen, som med noise och droner öppnar Margolins poesi mot nya ljudvärldar.

Josef Frischer föddes 1948 i Mölndal. Han är vad som kallas för andra generationens överlevande; båda föräldrarna fängslades i koncentrationsläger, hans modersmål är jiddisch och föräldrarnas trauman blir också hans egna. Josef berättar sin historia, och om hur sorg och erfarenheter bearbetats till något stärkande.

Mostafa Hosseini arbetar inom ett forskningsprojekt som berör migration och integration. Mostafa har genomfört djupintervjuer med unga kvinnor från Afghanistan som har kommit ensamma till Sverige, om deras vardagsliv och de insatser och relationer som bidragit till inkludering i det svenska samhället.

Invigningsprogram
13.00 Mingel
13.30 Konsert: Libe Monstren
Ca 14.30 Scensamtal

Föreläsare: Se ovan

Datum: 2020-03-08

Tid: 13:00 - 16:00

Kategorier: Tvärvetenskap

Arrangör: Kulturhuset Kåken i samarbete med CCHS/Heritage and Wellbeing och Kulturarvsakademin

Plats: Kulturhuset Kåken, Kålltorpsgatan 2, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om Kvinnorna i Ravensbrück: Invigning/Utställning, musik och föredrag

Kontaktperson: kulturhuset.kaken@kultur.goteborg.se

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Jenny Högström Berntson|Sidan uppdaterades: 2018-03-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?