Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mellanrum om staden och människan

Föreläsning

Välkommen till den populära föreläsningsserien som handlar om staden och människan. Onsdagar 17.00-19.00, i foajén. Ingen föranmälan krävs.

Allmänningar - commons - är ett begrepp som fått en delvis ny betydelse i olika samtida sammanhang. Enkelt uttryckt är commons en tillgång som förvaltas gemensamt, eller blir till, genom ett gemensamt skapande. Hur ser då urbana allmänningar ut? Vilken möjlighet har urbana allmänningar att förändra sätt att leva i staden, att använda staden och att forma stadens nutid och framtid? Henrietta Palmer, konstnärlig professor i stadsbyggnad, Chalmers och vice vetenskaplig chef på Mistra Urban Futures, tillsammans med Maria José Zapata Campos, docent vid Handelshögskolan och Patrik Zapata docent vid Förvaltningshögskolan Göteborgs Universitet, bjuder in till ett samtal med "commoners" från Göteborg. Kvällens moderator är Ingrid Martins Holmberg, universitetslektor vid Institutionen för kulturvård.

Föreläsare: Henrietta Palmer, Maria José Zapata Campos, Patrik Zapata. Moderator: Ingrid Martins Holmberg

Datum: 2017-04-26

Tid: 17:00 - 19:00

Kategorier: Tvärvetenskap

Plats: Göteborgs stadsmuseum, foajén

Evenemangslänk: Läs mer om Mellanrum om staden och människan

Kontaktperson: Ingrid Martins Holmberg

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Jenny Högström Berntson|Sidan uppdaterades: 2016-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?