• Ny blogg om dansarkiv och digital delaktighet

[2018-02-13] Det Vinnovafinansierade forskningsprojektet "Dansarkiv och digital delaktighet" har startat en forskningsblogg som skrivs av projektledaren Astrid von Rosen.

• Ny publikation undersöker dansarkivets möjligheter och utmaningar

[2018-02-13] Det treåriga kulturarvsforskningsprojektet Brytningspunkter och kontinuitet: Scenkonsternas förändrade roller i samhället 1880-1925, har nu resulterat i en publikation: Turning Points and Continuity. Reformulating Questions to the Archives, som ges ut av tidskriften Nordic Theatre Studies. Publikationen har open access och är alltså även öppen för allmänheten att läsa.

• Symposium om konstens historia inom psykiatrin

[2018-02-05] Konstverksamhet inom psykiatrin har en lång historia i Göteborg genom studieverksamheten på Lillhagens sjukhus. Vid ett endagssymposium på Akademin Valand den 21 februari sätts konstens betydelse för återhämtning från psykiskt lidande åter i fokus.

• Symposium om konstens historia inom psykiatrin

• Ny artikel lyfter livsöden vid sovjetisk missilhangar på Kuba

[2018-01-23] Genom ett forskningsprojekt på Kuba vill Håkan Karlsson, professor i arkeologi vid Göteborgs universitet, lyfta bortglömda aspekter av Kubakrisen. I en ny vetenskaplig artikel tittar han tillsammans med kollegan Anders Gustafsson närmare på olika livsöden vid en övergiven sovjetisk missilhangar.