• Ny bok om kulturarv och Antropocen

[2020-08-11] CCHS-kollegorna Anna Bohlin och Rodney Harrison har båda med bidrag i den nya open access-publikationen Deterritorializing the Future: Heritage in, of and after the Anthropocene.

• Ny bok om kulturarv och hälsa - call for papers ute

[2020-06-15] Editerad bok med titeln "The Heritage of Psychiatry and its Literary Transformations" resultat av CCHS-symposium. Boken kommer att ingå i en ny bokserie som heter Narratives and Mental Health, publicerad av Brill Academic Publishers.

• Dennis Axelsson ny ledamot i styrgruppen för Centrum för kritiska kulturarvsstudier

[2020-06-09] Den 16 april 2020 fattade rektor vid Göteborgs universitet beslut om att utse Dennis Axelsson som ny extern ledamot i styrgruppen för Centrum för kritiska kulturarvsstudier (CCHS).

• AW online: Varför skämtar vi om corona?

[2020-04-29] Se och hör samtal mellan Elisabeth Punzi och Ola Sigurdson, och Mattias Hagberg. AW med forskare, ett evenemang arrangerat av Samhällsvetenskapliga fakultet Forskare från olika ämnesdiscipliner samtalar om aktuella frågor i den offentliga debatten. Ett samarbete med Folkuniversitetet.

• Kulturarv i Antarktis blir virtuell modell

[2020-04-15] Två forskare från Göteborgs universitet är nyss hemkomna från en polarexpedition i Antarktis. Där har de dokumenterat en bevarad forskningsstation från en svensk expedition som ägde rum för över 100 år sedan. Nu är arbetet i full gång med att skapa en VR-modell av stationen.