• Kulturarvsakademin startar nätverket ISN - Interpret Sweden Network

[2020-02-18] Den 5 februari samlades forskare, museipedagoger och naturguider för att diskutera möjligheterna att starta upp ett nytt nationellt nätverk för interpretation.

• Centrum för digital humaniora startar föreläsningsserie om AI

[2020-01-30] Under våren 2020 kommer CDH att ge åtta föreläsningar som på något sätt anknyter till artificiell intelligens. Syftet är främst att lyfta den AI-forskning som bedrivs vid Humanistiska fakulteten, men några externa gäster har också bjudits in. Först ut är Andreas Ekström, årets talare 2019, som kommer att tala om digitaliseringens utmaningar: "Sju sätt att äga världen" den 15 januari.

• Följ våra forskare direkt från Antarktis

[2020-01-08] Två forskare från Göteborgs universitet är på väg till Antarktis för att dokumentera en forskningsstation från Otto Nordenskjölds polarexpedition för drygt hundra år sedan. Nu kan du följa deras arbete via en blogg.

• Kulturaravsakademins julbrev 2019

[2019-12-16] Kulturaravsakademins julbrev 2019

• Ny säsong av podcasten Inside the Box

[2019-12-11] I september 2019 introducerade Centrum för kritiska kulturarvsstudier (CCHS) och Världskulturmuseet (VKM) tillsammans med Folkuniversitetet den nya samtals- och podcastserien Inside the Box. Vid fem tillfällen under hösten samlades forskare, museiintendenter, konstnärer och journalister för att diskutera spännande ämnen. Nu planeras en fortsättning för 2020 och vårens program är nästan helt klart.