Walking into the Past of Others

Evenemangstyp: Seminarium

Seminarium med Gabi Dolff-Bonekämper

Föreläsare: Gabi Dolff-Bonekämper

Migration and heritage, institutions and social justice

Tid: 2017-11-24 kl 17:30
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Seminarium

Välkommen till diskussionsafton med visning av filmen Same Time Next Day, av Emily Fahlén och Ahmet Ögüt. Inbjudna talare är Emily Fahlén från Tensta konsthall och The Silent University Stockholm, Alessandro Petti, från Kungliga Konsthögskolan och Decolonising Architecture Art Residency samt Gabi Dolff-Bonekämper från the Technical University of Berlin och Landesdenkmalamt. Samtalet sker på engelska.

Time travel and reconstruction

Tid: 2017-11-29 kl 15:15
Plats: Geovetarcentrum, Guldhedsgatan 5 A - Mittsalen, follow the signs from the entrance

Evenemangstyp: Föreläsning

Tredje delen av serien Reconstruction matters - Keynotes and conversations, hösten 2017.

Föreläsare: Bodil Petersson, Associate professor, Dept. of Cultural Science, LNU

Genocide Memorialisation

Tid: 2017-11-30 kl 09:00
Plats: Glashuset, court yard of Valand Academy, - Chalmersgatan 4, Göteborg

Evenemangstyp: Konferens

"Genocide Memorialisation: Political Imaginaries and Public Materialisations" is an international conference organised by the 'Genocide Memorialisation' seminar based at the University of Gothenburg, Sweden.

Archaeology as Social Justice: Public Archaeology and Community Outreach at a Coal Mining Company Town in Northeastern Pennsylvania, 1854-1950

Tid: 2017-12-06 kl 13:15
Plats: Institutionen för historiska studier, Eklandagatan 86

Evenemangstyp: Doktorandseminarium