Kalendarium

Museum och utställning samt museiutställning - några nedslag i utställandets historia i Danmark och Sverige

Tid: 2017-10-04 kl 15:15
Plats: Institutionen för kulturvetenskaper, Vera Sandbergs Allé 8 - Vasa 1

Evenemangstyp: Högre seminarium

Högre seminarium på institutionen för kulturvetenskaper.

Föreläsare: Mattias Bäckström

Seminar about Moravian Memoirs

Tid: 2017-10-05 kl 13:15
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6 - C360

Evenemangstyp: Seminarium

The tradition of writing autobiographies traces its roots to the beginning of history. During the early 18th century the genre underwent a period of signi cant development and the Moravian Church played a crucial role in this process, since all members were asked to write their own life-stories.

Forum Kulturarv 2017

Tid: 2017-10-11 kl 12:00

Evenemangstyp: Utställning

Välkommen till Kulturarvsakademins Forum Kulturarv 2017!

Föreläsare: Maja Hagerman och Qaisar Mahmood

Göteborgskulturer på stan 1621-2021 (GPS400 ) - konferens

Tid: 2017-11-08 kl 12:00
Plats: Stora lokalen VASA B

Evenemangstyp: Konferens

Den första GPS400-konferensen genomförs på Institutionen för kulturvetenskaper vid Göteborgs universitet 8-9 november 2017. Under två intensiva dagar träffar internationella experter lokala, regionala och nationella representanter från lärosäten, myndigheter och institutioner för att gemensamt diskutera digitala, platsspecifika och kollaborativa lösningar för humanistisk samverkan i stadsmiljö med särskild fokus på Göteborgskulturer under fyrahundra år.

Sida 1 av 1