Kirkebygget som identitetsbærer: en studie av to kirkebranner

Högre seminarium

Ingrid Staurheim, doktorand, Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo, Norge
Seminariet leds av Eva Löfgren och Ola Wetterberg

Kort om forskningsprojektet "Kirkebygget som identitetsbærer: en studie av to kirkebranner":
Prosjektets hovedpåstand er at kirkebygg ikke er nøytrale, men fortolkningsrammer hvor lokalbefolkningen fortolker sin tilhørighet gjennom. Forskningen har til hensikt å synliggjøre kirkebyggets betydning for lokalbefolkningen, gjennom å studere reaksjoner og samhandlinger i to lokalsamfunn som har mistet sine kirkebygg i brann. Forskningen er et religionssosiologisk bidrag til forståelsen av kirkebyggs brede betydningsspekter i dagens samfunnet.

Datum: 2017-05-31

Kategorier: Kulturvård