• Nya lokaler för Centrum för kritiska kulturarvsstudier

[2017-09-12] Centrum för kritiska kulturarvsstudier (CCHS) har flytta in i nya lokaler på Eklandagatan 86 i samband med flytten av institutionen för Historiska studier under bygget av Humanisten.

• Ny klusterledare för kulturarv och hälsa

[2017-09-12] Större fokus på relationen mellan kulturarv och hälsa. Mindre fokus på standardiserade behandlingsmetoder vid psykisk ohälsa. Det är två saker som efterfrågas av Elisabeth Punzi, ny ledare i CCHS:s forskningskluster Heritage and Wellbeing.

• Återbruk och cirkulerande kulturarv i Almedalen

[2017-06-28] I en cirkulär ekonomi kan avfall gå från börda till resurs. Det säger Staffan Appelgren, socialantropolog vid Göteborgs universitet, som medverkar i forskningsprojektet ¿Re:heritage¿ och deltar i ett seminarium om möbler, inredning och hållbart återbruk i Almedalen den 6 juli.

• UGOT Challenges till Almedalen

[2017-06-07] Göteborgs universitet har fokus på de globala samhällsutmaningarna vid årets Almedalsvecka.

• Samtal om dans

[2017-05-18] Astrid von Rosen, CCHS/Arkivkluster, deltog i en diskussion om dans och arkivering/digitalisering i samband med Atalantes 30-års jubileum.