• UGOT Challenges till Almedalen

[2017-06-07] Göteborgs universitet har fokus på de globala samhällsutmaningarna vid årets Almedalsvecka.

• Samtal om dans

[2017-05-18] Astrid von Rosen, CCHS/Arkivkluster, deltog i en diskussion om dans och arkivering/digitalisering i samband med Atalantes 30-års jubileum.

• Platsers betydelse för hälsa och välbefinnande

[2017-05-18] En workshop om platsers betydelse för hälsa och välbefinnande hölls på tisdagen vid Nätverket för medicinsk humaniora. Arkitekter, läkare, psykologer, konstnärer och forskare samlades för att diskutera olika platser och vilken funktion de fyller. - Studier visar att hur vår miljö ser ut påverkar vår förmåga att läka, sa arkitekten Hanna Morichetto.

• "Kulturarvsfrågan är helt central idag"

[2017-05-08] Ett kvitto på de framsteg som gjorts inom kulturarvsarbetet. Det kallar kulturdepartementet den nya kulturarvspropositionen. Vad tycker de forskare som arbetar med frågorna? Här svarar Astrid von Rosen, forskare vid GU och koordinator inom det tvärvetenskapliga forskningscentret Centrum för kritiska kulturarvsstudier (CCHS).

• Kristiansen tilldelas Danmarks största arkeologipris

[2017-05-05] Professor Kristian Kristiansen har belönats med Erik Westerby-prisen. Priset delas ut vid en ceremoni på Nationalmuseet i Köpenhamn den 10 maj.